Jumaat, 13 September 2013

Cempedak Goreng Rangup

 
 
CEMPEDAK GORENG
 
 
Bahannya:
1 cawan tepung beras
2 st tepung kastard
1 st margerin
1 st air kapur
cempedak secukupnya
sedikit garam & gula
pewarna kuning
air secukupnya
minyak masak untuk menggoreng
 
Caranya:
1. Satukan tepung beras, tepung kastard, margerin, air kapur, garam dan gula.
2. Masukkan air secukupnya dan kacau sebati ~ adunan jangan terlalu pekat dan jangan terlalu cair. Tambahkan sedikit pewarna kuning.
3. Panaskan minyak. Bila dah panas, celupkan cempedak dalam adunan tadi, goreng hingga keemasan dan garing.


2 ulasan:

  1. salam uda..

    sedapnya makan cempedak goring.apalagi panas2 kan..sekarang sudah start musim cempedak..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ye la.....tetiba teringin nak makan, en suami belikan sebiji, baru puas makan!!!!

      Padam