Isnin, 9 Disember 2013

Egg Benedict.....sarapan yg ringkas & mudah


EGG BENEDICT

Bahannya:
roti putih secukupnya ~ boleh dibuang tepinya jika suka
telur secukupnya
lada sulah berperisa AjiShio secukupnya ~ jika nak pedas boleh tambah serbuk lada hitam
italian herbs seasoning ~ jika suka
margerin



Caranya:
1. Panaskan oven pada suhu 180C.
2. Guna acuan yg sesuai, sapukan dgn margerin secukupnya.
3. Ambil sekeping roti, sapu margerin, masukkan dlm acuan.
4. Pecahkan sebiji telur diatas roti, taburkan lada sulah dan italian herbs.
5. Masukkan dalam oven dan bakar hingga telur separuh masak.
6. Sedap dimakan panas2.

2 ulasan:

  1. Memang cukup ringkas, tapi yang penting sedap & mengenyangkan! Jimat masa & tenaga nak sediakan.

    BalasPadam