Selasa, 8 Oktober 2013

Spageti Goreng Seafood

 
 
SPAGETI GORENG SEAFOOD
 
Bahannya:
200 gm spageti ~ direbus
2sb lada kisar
2 bj bawang putih ~ dicincang halus
2 genggam isi udang
2 genggam sotong ~ dibersihkan dan dipotong2
7 batang jejari ketam ~ dipotong2
3sb sos cili
2sb kicap manis
3sb sos tiram
sayur sawi secukupnya
taugeh secukupnya
 
Caranya:
1. Panaskan minyak, tumis lada dan bawang putih hingga garing.
2. Masukkan sos cili, sos tiram, kicap manis ~ gaul sebati.
3. Masukkan sawi dan bahan seafood ~ kacau rata.
4. Masukkan spageti dan taugeh, gaul sebati.
5. Rasanya dah ok, angkat dan sedia dihidang.
 
 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan