Khamis, 4 Oktober 2012

Puding Chocolate






Assalamualaikum......dalam hidup ni, banyak dugaan dan cabaran. Semua manusia ada dugaannya, so pandai2lah mengatasinya dan kene banyak muhasabah diri. Yang penting......ingat Allah sentiasa!!!.  Tapi kalau tengok puding ni ....dugaan ke godaan?.  Kalau hari panas macam hari ni......tentu tergoda ngan puding ni. Sedap sangat2 puding ni.......saya copy dari blog potretkasih. Saya share kat sini ye......


PUDING CHOCOLATE
Sumber: Potretkasih


Bahannya:

1/2 cawan serbuk koko (saya kurangkan sikit)
1 cawan gula
1/2 cawan susu tepung
1/2 st garam (saya tk letak)
4 1/4 cawan air
4sb tepung kastard ( tpng jagung pun boleh)
1/2 st esen vanilla
2 sb butter
1 paket serbuk agar2 ( 10gm)


Caranya:
1. Campurkan semua bahan kecuali butter.
2. Masak dan kacau selalu hingga mendidih, baru letak butter.
3. Dah pekat, masuk dalam acuan pilihan yg telah dibasahkan terlebih dahulu.
4. Sejukkan dan.......eemmm sedapnya!!!!






             makan dengan susu cair sedap juga!!!!!!

Tiada ulasan:

Catat Komen