STEW AYAM
Bahannya:
2 keping dada ayam (potong kecil)
2 biji bawang putih (cincang halus)
1 in halia (cincang halus)
1/2 batang lobak merah (belah 2, potong serong)
1/2 batang saleri (potong serong)
brokoli secukupnya
1 biji tomato (dibelah 8)
1sb tepung gandum
2sb margerin
serbuk lada sulah Ajishio secukupnya
1/2 kiub ayam
air secukupnya
Caranya:
1. Panaskan margerin, tumiskan bawang putih dan halia hingga wangi.
2. Masukkan ayam, kacau rata kemudian masukkan tepung gandum sambil dikacau2 supaya tak bergentel.Masukkan air.
3. Masukkan kiub ayam, serbuk lada sulah, lobak merah, saleri. Masak hingga mendidih.
4. Masukkan brokoli dan tomato. Rasakan masin dan kepekatan kuah ikut citarasa masing2.
5. Sedap dimakan begitu sahaja ,makan dengan makaroni atau roti.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan